BRÖLLOP

Liten eller stor, rund eller droppformad, idag kan brudbuketten vara väldigt speciella. Trenden inom brudblommor är generös genom att det allra viktigaste är individualitet. Hos oss finns idéer och kunskapatt hjälpa er med alla tänkbara blomsterarrangemang till ert bröllop.

Fotograf Maria Lager

KONTAKTA OSS FÖR OFFERT

BRUDBUKETTER 

I Sverige började man använda brudbuketter runt 1850, men det vanligaste vid den tiden var ändå var att vigas i folkdräkt. Då bestod utsmyckningarna av kryddörter eller trädgårdsblommor som fästes på klänningen eller i håret på bruden. Under åren har stilen växlat och utvecklats och nu är det det individuella valet som sättsfrämst. Traditionellt sett så är det mannen som ska beställa brudbuketten. Idag vill dock många kvinnor vara med och bestämma om bukettens färg och form.  Man bör alltid ta hänsyn till brudens klänning, personliga stil och önskemål.

VAD KOSTAR EN BRUDBUKETT? 

En av de vanligaste och första frågorna vi får och omöjligt att svara på innan en ordentlig konsultation. Många faktorer påverkar priset. Blommor är färskvara som säljs på auktion och priset varierar från vecka till vecka och under året beroende på säsong. Det är även avgörande vilka sorters blommor det ska vara, mängden samt modell och den tekniska lösningen. Val av eventuella utsmyckningar såsom pärlor, nålar, band, hållare och andra tillbehör påverkar priset.

Slutligen påverkas priset av hur mycket arbetstid det går åt för specifikt hantverk med design och detaljer. Varje bukett blir unik, och sammantaget går det inte att uppge fasta priser.