top of page

Beställ blommor

Här kan du beställa blommor till en begravning i Örebro med omnejd.
Titta gärna på de olika typer av dekorationer vi har.

Det går bra att beställa här på hemsidan, men om du vill ha personlig rådgivning är du varmt välkommen att ringa eller skriva till oss!

För att vi ska kunna utföra din beställning behöver vi din order 3 arbetsdagar innan begravning.

Skulle det vara kortare tid kvar, ring oss gärna innan, så vi kan kontrollera att vi kan utföra din beställning.

Vi förbehåller oss rätten att byta ut vissa blommor efter liknande sorter som finns i säsong, men vår strävan är självklart att kunna leverera efter ert önskemål.

Gör så här!

Välj blommor

Välj storlek samt ange 

vart vi ska leverera blommorna.

Välj till band eller korthälsning 
under fliken beställ blommor

Betala i kassan

Vi levererar blommorna till kyrkan/kapellet!

Vi pratar gärna med dig över telefon eller chatt om du behöver hjälp! Ring 019-16 61 51

atn1024_1-A (1).jpg

Kistdekorationer

Kistdekoration är den dekoration som läggs på kistan. Den kan utformas på olika sätt, traditionellt eller modernt, stort eller litet. Man bör ta hänsyn till vilken typ av kista som arrangemanget ska placeras på samt att blommorna gärna får spegla den bortgångnes personlighet. Det är inte ovanligt att man vill ha med personliga tillhörigheter i arrangemanget.

atn1024_BEHBE18.jpg

Höga begravningsdekorationer

En hög begravningsdekoration är en större dekoration som placeras på golvet. Den arrangeras i en stickmassa där blommorna står upp vilket ger stor volym och är ett alternativ till krans. Om bårtäcke används är detta också ett bra komplement för att skapa ett fint avsked. Arrangemanget kan levereras med eller utan band.

atn1024_BELB9.jpg

Låga begravningsdekorationer

En låg begravningsdekoration arrangeras i stickmassa, har en liggande form  och placeras på golvet . Den är ofta droppformad eller har en rund mjuk form. Arrangemanget kan levereras med eller utan band.

atn1024_BEKR10.jpg

Kransar

Kransen är en symbol för evigheten och kan utformas på flera olika sätt och olika storlekar. Kransen är ett av de äldsta binderierna till begravning och är fint som komplement till kistdekorationen eller om bårtäcke används. Kransen kan bestå av en stomme lindad med cypress eller blad och en dekoration på. Ett annat alternativ är en rundbunden krans (formarbete) där blommorna är arrangerade runt om hela stommen. Kransar dekoreras ofta med band med hälsning på men det går även bra med kort.

atn1024_BEHJ5.jpg

Hjärtan

Blomsterhjärtan är ett fint och utstickande alternativ vid begravning som berör både emotionellt och estetiskt. Det finns både öppna och fyllda modeller på hjärta.

atn1024_BEBU2.jpg

Bundna buketter

Bundna buketter är en mindre typ av begravningsarrangemang. De binds i handen med stjälkarna fria i liggande eller rund form. Den runda buketten sätts på en pinne och blir på så sätt en stående bukett.

BEFO1.jpg

Formarbeten

Formarbete innebär att blommorna arrangeras kompakt i stickmassa i en bestämd form. Formarbeten så som hjärtan är ett fint och utstickande alternativ vid begravning som berör både emotionellt och estetiskt. Det finns både öppna och fyllda modeller på hjärta. Kors, hästsko, nallar, ankare, kuddar samt kransar är andra exempel på formarbeten.

atn1024_BEHB4.jpg

Handbuketter

Handbukett som lämnas vid avsked i kyrkan eller vid graven

Band eget.jpg
Kort.png

Textade band och kort

Skriv en personlig hälsning på ett band eller kort. Vi handtextar sedan hälsningen så att den levereras med din beställning.

bottom of page